Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stan Marsh

4444.jpg

Stan-ról a főszereplők címü oldalban olvashatsz információkat!

Randy Marsh

http://i47.photobucket.com/albums/f200/rlife/RandyMarsh.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/thumb/a/a9/Randy&Sharon_Marsh.JPG/150px-Randy&Sharon_Marsh.JPG

 

 

Randy Sharon Marsh férje, Stan és Shelley apja. Geológusként dolgozik, fiatalkorában egy fiúcsapatban énekelt. Gyakran áll a város lakosainak csoportosulásai élére, ha azok tiltakoznak valami ellen vagy egymással harcolnak. Általában a demokrata nézeteket valló csoportot képviseli (például a Bennem egy kis Nemzet van című epizódban). Randy szerepe az elmúlt néhány évad során megnőtt, több cselekményszál is foglalkozott már az ivási problémáival. A sorozatban rendkívül ostobának és hiszékenynek ábrázolják.

 

 

Shelley Marsh

 

 

 

Shelley Marsh Stan tizenhárom éves nővére, Randy és Sharon Marsh lánya. Eredeti hangját először Mary Kay Bergman, később Mona Marshall és Eliza Schneider, jelenleg pedig April Steward kölcsönzi; magyar hangja Nemes Takách Kata. Érdekesség, hogy Trey Parker nővérét szintén Shelleynek hívják.

A szereplő szürkésfehér inget és rózsaszín nadrágot visel, néhány epizódban a pizsamájában is látható, amely szintén rózsaszín. Shelleynek hosszú, egyenes barna haja van és rendszerint dühödt arckifejezést vág, valamint mély, selypítő hangon beszél. Leginkább a hatalmas fogszabályzójáról lehet felismerni, amely esetlenné teszi megjelenését. Shelley imád tévét nézni, kedvenc sorozata a Buffy, a vámpírok réme és a Jóbarátok. Emellett rajong Russell Crowe-ért és gyakran hallgatja Britney Spears számait.

A sorozatban Shelley meglehetősen agresszív, lobbanékony természetű és a dühét általában öccsén vezeti le, például a Szerelem Fáni és Malac között című részben. Stan többször is panaszkodik szüleinek, hogy a nővére bántotta, de ők nem hisznek neki, mert Shelley mindig kedvesnek adja ki magát előttük. Ennek ellenére a kétségbeesetten hozzá forduló öccsét az Ovi-Sokk című részben védelméről biztosítja, bizonyos feltételekkel. Shelleynek néhány részben szinte emberfeletti ereje van, például amikor a Kula bá ünnepi klasszikusaiban könnyedén felemel egy zongorát. Shelley erőszakos viselkedése valószínűleg az esetlen külseje miatt érzett alacsony önbecsülésének eredménye, a Macskaorgia című részben bevallja Eric Cartmannek, hogy őt az iskolában senki sem szereti.

A Macskaorgia című részben Shelley a huszonéves zenész Skylerrel találkozgat, de az durván szakít vele, miután Shelley nem hajlandó lefeküdni vele. Shelley ezért roppant csalódott és dühös lesz, de Cartman segítségével bosszút áll Skyleren és összetöri a fiú kedvenc gitárját. Az Over Logging című részben Shelley az interneten keresztül egy Amir nevű fiúval ismerkedik össze.

A szereplő a következő epizódokban jelentős: Szerelem Fáni és Malac között, A bárányhimlő, Macskaorgia, Az új Terrance és Phillip filmelőzetes, Ovi-Sokk, Over Logging. Shelley a South Park - Nagyob, hosszabb és vágatlan című filmben is szerepel.

Marvin Marsh


 

Marvin Marsh (eredeti hangja Trey Parker, magyar hangja Dobránszky Zoltán) Stan és Shelley Marsh nagyapja.

Marvin Marshra Randy és Sharon apjaként is utaltak már a sorozatban, de az újabb részek, különösen a Fantasztikus húsvéti különkiadás szerint (melyben a Marsh család férfitagjairól kiderül, hogy mindannyian egy titkos társaság tagjai) Randy apja, ezt az azonos vezetéknevük is alátámasztja. Azonban Randy születésekor már meglehetősen idős kellett, hogy legyen, mivel Randy körülbelül 35-40 év körüli. A South Park készítői eddig még egy epizódban sem foglalkoztak a nagy korkülönbség okával.

Marvin bordó pulóverben és fekete nadrágban látható, kerekes székes és néha meglehetősen szenilisen viselkedik. A Vének támadása című epizódban elmondja, hogy 55 évig dolgozott egy acélüzemben és a II. világháborúbanSpitfire repülőgépet vezetett. Tévedésből mindig „Billy”-nek hívja Stant, ahogyan a saját nagyapja is szólította őt gyerekkorában. Marvint családtagjai Papó néven illetik.

A Halál című részben szerepelt először (az epizód szerint Marvin 102 éves), melyben szakadatlanul arra kéri Stant, hogy ölje meg őt, mert unja az életet, de túl öreg az öngyilkossághoz. Később azonban a Kaszás és a halott nagyapjának szelleme segítségével belátja, hogy meg kell várnia a természetes halált.

A Vének támadásában South Park idős lakosai felháborodnak, mert elveszik a jogosítványukat (miután több idős ember is halálos balesetet okozott). Marvin mozgalmat indít az idősek érdekében és az Amerikai Nyugdíjasok Felszabadítási Frontja segítségével kiszabadul és a többi nyugdíjassal együtt elfoglalja a várost, de Stan és barátai megállítják őket.

Az Észak és Dél című epizódban az amerikai polgárháború felelevenítése során Marvin kommentálja az eseményeket. Amikor elszabadulnak az indulatok, unokájával együtt megpróbálja feltartóztatni a részeg déliek csapatát, akik el akarják foglalni az egész országot. Az Ötösikrek című részben panaszkodik Stan szüleinek, mert szerinte a gyerekeket nem kellene elvinni a francia cirkuszba. Marvin később lefekszik az ötösikrek nagymamájával, aki ezt követően meghal. A Harc a bevásárló-központ ellen című epizódban Marvin az új Wall-Mart alkalmazottja lesz.

Sharon Marsh 

http://images.wikia.com/southpark/images/6/6c/Sharon_Marsh.jpg

Sharon Marsh (lánykori nevén Kimble, a Halál című részben Carol) Randy Marshh felesége, Stann és Shelley anyja. Sharon recepciósként dolgozik Tom szépségklinikáján. Eredeti hangját April Stewart, magyar hangját pedig Kökényessy Ági kölcsönzi. A Szerelem Fáni és Malac között című epizódban szerepelt először. Érdekesség, hogy Trey Parker anyját Sharon Parkernek hívják. Sharonnak barna haja van, rendszerint barna pulóvert, valamint kék nadrágot visel, Stanéhez hasonló ruhát hord. Férjéhez hasonlóan a harmincas évei közepén jár és általában liberális nézeteket vall.

Családjával jó kapcsolatot ápol, bár néha forrófejűsége próblémákat okoz, előfordul, hogy Stanre ok nélkül dühös lesz (például amikor A klubház című epizódban Stan egy sütit kér tőle, Sharon panaszkodni kezd, hogy minden férfi egyforma), máskor viszont akkor sem haragszik meg fiára, ha komoly oka lenne rá. Hajlamos elveszíteni a józan eszét, mint például A kísértethal című részben, amikor azt hiszi, a fia embereket ölt meg. A klubház című részben rövid időre összeveszik férjével, ezért egy Roy nevű férfi költözik Sharonhoz, aki folyton házimunkára kényszeríti Stant. Végül aztán Stan – többek közt, hogy gonosz mostohaapját eltávolítsa – kibékíti szüleit.

Sharon a külseje miatt rendkívül népszerű a South Park-i fiúk körében; az Ovi-Sokk című részben a hatodikosok csak akkor hajlandóak segíteni a főszereplőknek, ha azok cserébe egy fotót szereznek nekik Sharon melleiről. Az Ifjú rendőrnyomozókban Buttersnek azután sikerül spermamintát produkálnia egy „bűnügy” érdekében a rendőröset játszó fiúk számára, hogy Sharon melleire gondolt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.